Riešené projekty vedy a výskumu
(OD R. 2006)
-
Názov projektu: Rozvoj progresívnych metód a postupov pre
zabezpečenie procesu kontinuálneho zvyšovania kvality a bezpečnosti vo
výrobe a kontrole potravín.
Poskytovateľ: Kontrakt medzi VUP a MPaRV SR č. 5200/2008-8620
Rozpočet projektu: 400 000 Eur
Roky realizácie: 2006 -2009
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ čiastkovej úlohy, člen riešiteľského kolektívu
-
Názov projektu: Štúdium vplyvu ionizujúceho žiarenia na potravinové matrice pomocou elektrónovej paramagnetickej rezonancie.
Poskytovateľ:Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV - LPP 0136 06)
Rozpočet projektu: 1.200 000 SKK (39 832,70 Eur)
Roky realizácie: 2007-2009
Pozícia v projekte: Člen riešiteľského kolektívu
-
Názov projektu: Charakterizácia antioxidačných vlastností
potravín, prírodných a biologicky aktívnych látok. Projekt medzinárodnej
vedecko - technickej spolupráce SR - ČR.
Poskytovateľ: Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV - SK-CZ 0072-07).
Rozpočet projektu: 92.000. SKK (3053,84 Eur)
Roky realizácie: 2008-2009
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ projektu
-
Názov projektu: Výskum produktov oxidácie benzo[a]pyrénu v modelových a reálnych potravinových matriciach.
Poskytovateľ: Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV-0602-07).
Rozpočet projektu: 280 555 Eur
Roky realizácie:. 2008 - 2010/2011
Pozícia v projekte: Člen riešiteľského kolektívu
-
Názov projektu: Vybudovanie "HiTech" centra pre výskum vzniku, eliminácie a hodnotenia prítomnosti kontaminantov v potravinách.
Poskytovateľ: Agentúra Ministerstva školstva SR pre štrukturálne fondy EÚ - Operačný program Výskum a vývoj ASF EU, ITMS: 26240120013.
Rozpočet projektu: 738 451,84 Eur
Roky realizácie: 2009 - 2010
Pozícia v projekte: Odborný pracovník projektu
-
Názov projektu: Centrum excelentnosti pre kontaminujúce látky a mikroorganizmy v potravinách.
Poskytovateľ: Agentúra Ministerstva školstva SR pre štrukturálne fondy EÚ - Operačný program Výskum a vývoj ASF EU, ITMS:26240120024.
Rozpočet projektu: 2 649 854,76 Eur
Roky realizácie: 2010 - 2013
Pozícia v projekte: Odborný pracovník projektu -
Názov projektu: Stratégia eliminácie akrylamidu v technologickom procese výroby potravín.
Poskytovateľ: Agentúra Ministerstva školstva SR pre štrukturálne fondy EÚ - Operačný program Výskum a vývoj ASF EU, ITMS: 26240220050
Rozpočet projektu: 939 347,90 Eur
Roky realizácie: 2011 - 2013
Pozícia v projekte: Odborný pracovník projektu
-
Názov projektu: Využitie regionálnych zdrojov na produkciu funkčných potravín.
Poskytovateľ: Projekt vedy a výskumu podporený z prostriedkov Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Programu cezhraničnej spolupráce Maďarská republika - Slovenská republika 2007 - 2013, HUSK 0901/1.2.1/0010
Rozpočet projektu: 1 347 862,00 Eur
Roky realizácie: 2010 - 2012
Pozícia v projekte: Zástupca koordinátora projektu -
Názov projektu: Výskumná úloha č. 2/PVV - Sledovanie georeferenčných a environmentálnych markerov slovenských
biovín s cieľom ich autentifikácie a vypracovanie postupov pre ich odlíšenie od vín vyrábaných klasickými postupmi.
Poskytovateľ: Kontrakt č. 4697/2009-810 medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a VÚP
Rozpočet projektu: V r. 2010 75 000 Eur, r. 2011 6 500 Eur
Roky realizácie: 2010 - 2012
Pozícia v projekte: Člen riešiteľského kolektívu -
Názov projektu: Izolácia a charakterizácia prírodných
antioxidantov zo špaldových a pohánkových múk s potenciálnym využitím
pri príprave funkčných potravín. Projekt medzinárodnej vedecko -
technickej spolupráce SR - ČR.
Poskytovateľ: Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV - SK-CZ 0161-11).
Rozpočet projektu: 3682,00 Eur
Roky realizácie: 2011 - 2012
Pozícia v projekte: Zástupca zodpovedného riešiteľa -
Názov projektu: Zlepšenie výživových a senzorických parametrov ovocných a zeleninových nápojov aplikáciou inertných plynov.
Poskytovateľ: Agentúra Ministerstva školstva SR pre štrukturálne fondy EÚ - Operačný program Výskum a vývoj ASF EU, ITMS: ITMS 26220220175
Rozpočet projektu: 1 718 577,77 Eur
Roky realizácie: 2012 - 2014
Pozícia v projekte: Odborný vedecký pracovník projektu -
Názov projektu: Výskumná úloha č. 2/PVV:Charakterizácia, hodnotenie kvality a autenticity vybraných konzervárenských surovín a výrobkov.
Poskytovateľ: Kontrakt č. 501-2013 - 820 medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a VÚP
Rozpočet projektu: 2013-2015: 40 385 Eur/rok
Roky realizácie: 2013 - 2015
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ projektu -
Názov projektu: Výskumná úloha č. 15: Podpora produkcie slovenských potravín zlepšením ich kvality a bezpečnosti.
Poskytovateľ: Kontrakt č. 645/2015-310/MPRV SR medzi Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a NPPC
Rozpočet projektu: v r. 2016: 238 123 Eur
Roky realizácie: 2016 - 2018
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ projektu, koordinátor za VUP NPPC - Názov projektu: Kvalita a autenticita ovocných džúsov - štúdium vzťahov medzi vstupnou surovinou, technológiou spracovania a kvalitou produktu.
Poskytovateľ: Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV-15-0023)
Rozpočet projektu: 249 846 Eur
Roky realizácie: 2016 - 2019
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ projektu - Názov projektu: Výskumná úloha č. 69: "Rozpracovanie postupov pre komplexné riešenie problematiky zníženia a využitia odpadu z poľnohospodárskej a potravinárskej produkcie"
Rozpočet projektu: 30 000 Eur
Roky realizácie: 2017
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ - koordinátor za NPPC-VÚP - Názov projektu: Výskumná úloha č. 14: "Rozpracovanie
postupov kvantifikácie tvorby odpadov z potravín vo vybraných segmentoch
potravinového reťazca"
Poskytovateľ: Kontrakt číslo 381/2018/MPRV SR - 300 - príloha č.2
Rozpočet projektu: 94 500 Eur
Roky realizácie: 2019 - 2021
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ - koordinátor za NPPC - Názov projektu: Výskumná úloha č. 68: "Vytvorenie komplexnej informačnej databázy, jej spracovanie a vyhodnotenie pre účely zefektívnenia potravinárskej výroby, zlepšenia spracovania poľnohospodárskych výrobkov a zvyšovania konkurencieschopnosti potravinárskeho priemyslu v Slovenskej republike
"
Poskytovateľ: Kontrakt číslo 381/2018/MPRV SR - 300 - príloha č.2 k dodatku č. 5
Rozpočet projektu: 5 570 464,00 Eur
Roky realizácie: 2019
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ - koordinátor za NPPC-VÚP - Názov projektu: Využitie potenciálu borievky (J. communis L.) v potravinárskom priemysle
Poskytovateľ: Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV-19-0471)
Rozpočet projektu: 249 000 Eur
Roky realizácie: 2019 - 2023
Pozícia v projekte: Zodpovedný riešiteľ projektu - Názov projektu: Inovácie v potravinárskom priemysle - Vyšší stupeň spracovania regionálnych surovín a podpora zamestnanosti v cezhraničnom Slovensko-Maďarskom regióne
Poskytovateľ: Projekt výskumu a vývoja podporený z Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu cezhraničnej spolupráce Maďarsko - Slovensko 2014 - 2020
Rozpočet projektu: 716 468,85 Eur
Trvanie projektu: 2020 - 2021
Pozícia v projekte: Expert na inovácie a poradenstvo - Názov projektu: Nanotechnologie vo výžive poľnohospodárských zvierat
- NANOFEED
Poskytovateľ: Európska komisia - H2020 - SCA-RISE-2017
Rozpočet projektu: 733 500 EUR Financované v rámci H2020-EU. 1.3.3.
Trvanie projektu: 2018 - 2023
Pozícia v projekte: Od r. 2020 koordinátor projektu - Názov projektu: Udržateľné systémy inteligentného farmárstva zohľadňujúce výzvy budúcnosti
- SmartFarm
Grantová agentúra / schéma: Výskumná agentúra Slovenskej republiky - 313011W112 - Operačný program Integrovaná infraštruktúra
Rozpočet projektu: 11 570 579,08 Eur
Trvanie projektu: 2020 - 2023
Pozícia v projekte: Koordinátor projektu - Názov projektu: Dopytovaný výskum udržateľných a inovatívnych potravín, Drive4SIFood
Grantová agentúra / schéma: Výskumná agentúra Slovenskej republiky - 313011V336 - Operačný program Integrovaná infraštruktúra
Rozpočet projektu: 9 813 468,31 Eur
Trvanie projektu: 2020 - 2023
Pozícia v projekte: Koordinátor projektu pre aktivity NPPC